Lab9 Pro - Apple Premium Partner
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

Maak de switch naar iPad

Ontdek waarom de iPad uitblinkt als de ultieme tool in het klaslokaal. Met zijn naadloze integratie van educatieve apps, krachtige prestaties en intuïtieve bediening, biedt de iPad studenten en docenten een geheel nieuwe manier om te leren en les te geven. Van interactieve lesmaterialen en creatieve projecten tot gepersonaliseerde leertrajecten, de iPad heeft de potentie om het onderwijs te transformeren en de toekomst van het leren te vormen. Ontdek hoe de iPad de leerervaring verrijkt en de mogelijkheden voor onderwijsinnovatie vergroot op deze informatieve pagina.

beeld1

Ongelooflijk veel mogelijkheden


Veelzijdig voor alle vormen van leren. Je kunt ideeën noteren en uitwerken. Foto’s en video’s bewerken. Snel huiswerk maken en delen. En een duik nemen in augmented reality en programmeren.

beeld2

Een slimme investering


Investeer je in ipads, dan investeer je in de toekomst van je studenten. 

beeld3

Schrijf het op.


Of je nu aantekeningen maakt, een dagboek bijhoudt of brainstormt over een oplossing, met iPad leg je altijd je beste ideeën vast. Daarna kun je ze makkelijk delen, erop voortborduren en werkelijkheid laten worden.

beeld4

Gebruik meerdere apps tegelijk en switch heen en weer


Multitasken op iPad is makkelijker en intuïtiever dan ooit. Werk naadloos in meerdere apps tegelijk. Hiervoor gebruik je ‘Slide Over’ of ‘Split View’. Je kunt zelfs content van de ene naar de andere app slepen, rechtstreeks op het display of met een trackpad. En op iPad Pro en iPad Air kun je met Stage Manager al je appvensters precies indelen zoals jij wilt.

beeld5

Levenslang leren leuk gemaakt


De App Store bevat een brede waaier aan onderwijs-apps waar kinderen ook buiten de klas mee aan de slag kunnen. En met Schermtijd heb je volledige controle over de tijd die jij en je kinderen besteden in apps en op websites.

 

9 redenen om over te schakelen naar iPad

 

Duurzaamheid

Apple heeft zich altijd ingezet voor milieuvriendelijke productie en recycling, en dit strevenkomt tot uiting in de iPad. Apple gebruikt gerecycleerde materialen voor de productie van iPads. Dit vermindert de impact op natuurlijke hulpbronnen en vermindert de CO2-voetafdruk van de apparaten. 

 

Daarnaast zijn er trade-in programma'szoals TD Renew of Sell Your Apple, waarbij oude iPads worden teruggenomen en gerecycled, wat bijdraagt aan het verminderen van elektronisch afval.

Levensduur batterij 

Wat betreft energie-efficiëntie is de iPad een echte zuinigheidskampioen. Met een batterijduur die de meeste Chromebooks in de schaduw stelt, betekent dit minder vaak opladen en dus minder elektriciteitsverbruik. 

total cost of ownership

Hoewel de initiële aanschafprijs van een iPad mogelijk hoger lijkt, vertelt het verhaal van de Total Cost of Ownership (TCO) een ander verhaal.

 

iPads hebben de reputatie dat ze langer meegaan dan veel Chromebooks. Dit betekent minder frequent vervangen en upgraden, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Bovendien is de kwaliteit van de materialen en de bouw van de iPad bekend om hun duurzaamheid, wat betekent dat ze bestand zijn tegen dagelijkse slijtage.

Apple heeft ook geïnvesteerd in efficiëntie, wat leidt tot een lager energieverbruik en lagere operationele kosten. De energiezuinige batterij van de iPad betekent minder vaak opladen in vergelijking met sommige Chromebooks, waardoor stroomkosten worden geminimaliseerd.

 

Daarnaast biedt Apple een robuust beheersysteem voor apparaten, waardoor IT-kosten en -inspanningen worden verminderd. Dit systeem maakt efficiënt app-beheer, updates en beveiliging mogelijk, waardoor de totale eigendomskosten verder worden verlaagd.

 

In een wereld waarin de TCO van technologie van cruciaal belang is, is de iPad een slimme investering gebleken, met duurzaamheid, efficiëntie en lagere operationele kosten die het tot een kosteneffectieve keuze maken ten opzichte van sommige Chromebooks.

Privacy

Apple heeft zich altijd bekommerd om het waarborgen van de privacy van zijn gebruikers, en dit komt tot uiting in elk aspect van de iPad. Het bedrijf heeft richtlijnen opgesteld die app-ontwikkelaars moeten volgen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Hierdoor kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun gegevens met respect worden behandeld.

 

Een opvallend kenmerk van de iPad is de krachtige beveiligingsarchitectuur. De iPad biedt meerdere lagen bescherming om de gegevens van gebruikers veilig te houden door middel van Face ID of Touch ID.

 

Apple controleert ook streng welke apps beschikbaar zijn in de App Store, waardoor de kans op het downloaden van kwaadaardige software aanzienlijk wordt verminderd. 

Workflow integratie

De iPad staat bekend om zijn vlekkeloze integratie in de Apple-ecosfeer, waaronder macOS-apparaten en iCloud-opslag. Dit betekent dat gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen hun iPad en andere Apple-apparaten, wat een naadloze en continue werkervaring mogelijk maakt.

 

Daarnaast biedt de iPad toegang tot een rijke bibliotheek van zakelijke en productiviteitsapps zoals Microsoft 365 of Google Work. Of het nu gaat om takenlijsten, notities maken, projectbeheer of videobewerking, de App Store is gevuld met krachtige tools die workflows stroomlijnen en productiviteit verhogen.

 

Hoewel Chromebooks zeker hun eigen set van productiviteits-apps en cloudintegraties bieden, blinkt de iPad uit in zijn harmonie binnen de Apple-omgeving en het brede scala aan apps dat beschikbaar is voor werk en zakelijke behoeften. Dit maakt de iPad een krachtige keuze voor gebruikers die streven naar efficiënte workflow-integratie.

Apple teacher & APLS trainers 

 

Het Apple Teacher-programma biedt leraren een uitgebreide en gestructureerde mogelijkheid om hun vaardigheden en kennis over Apple-producten en educatieve apps te verbeteren.

 

Apple Teacher stelt docenten in staat om zelfstandig modules en trainingen te volgen die zijn afgestemd op hun behoeften en niveau. Hiermee kunnen ze diepgaande expertise opdoen in het gebruik van Apple-apparaten en software voor het onderwijs. Docenten kunnen kiezen uit een breed scala aan onderwerpen, waaronder creatieve toepassingen, differentiatie in de klas, en digitale geletterdheid, om er maar een paar te noemen.

 

Na het voltooien van de vereiste modules en het afleggenvan tests, worden leraren beloond met de officiële titel "Apple Teacher".

 

Dit initiatief benadrukt Apple's toewijding aan onderwijs en de ondersteuning van docenten bij het integreren van technologie in hun lesplannen. 

toegankelijkheid

De iPad biedt een uitgebreide reeks toegankelijkheidsfuncties om gebruikers met verschillende behoeften te ondersteunen. Dit omvat VoiceOver, een schermlezer die tekst omzet in gesproken woorden en brailleondersteuning biedt, wat de toegang tot digitale inhoud voor slechtzienden en blinden verbetert.

 

Daarnaast omvat de iPad functies zoals Schakelbediening, waarmee gebruikers met motorische beperkingen hun apparaat met aangepaste schakelaars en bewegingenkunnen bedienen. Met de ingebouwde spraakherkenning kunnen gebruikers tekst dicteren in plaats van typen, wat de toegankelijkheid vergroot voor diegenen met motorische of spraakproblemen.

 

Voor gebruikers met gehoorproblemen biedt de iPad ondersteuning voor gehoorapparaten en audiocompatibiliteit, zodat ze gemakkelijk kunnen communiceren en multimedia kunnen ervaren.

device management

Apple biedt een krachtig Mobile Device Management (MDM)-systeem, waarmee beheerders een vloeiende en veilige gebruikerservaring kunnen creëren. Dit systeem maakt het mogelijk om iPads centraal te configureren, beheren en beveiligen, wat resulteert in efficiënt beheer en lagere IT-kosten.

 

Daarnaast biedt Apple opties zoals Apple School Manager, specifiek ontworpen voor het onderwijs. Dit platform vereenvoudigt het beheer van grote aantallen iPads, waardoor efficiënte toewijzing van apps, boeken en apparaten mogelijk is.

 

Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid om beleidsregels en beperkingen in te stellen op iPads, waardoor scholen de toegang tot bepaaldefuncties en inhoud kunnen beheren. Dit is vooral handig in educatieve instellingen, waar beperkingen kunnen worden ingesteld om afleiding tijdens de les te minimaliseren.

user friendly interface

De gebruikersvriendelijke interface van de iPad is een van zijn meest opvallende kenmerken.

 

De iPad staat bekend om zijn intuïtieve en gestroomlijnde interface, die zelfs de minst ervaren gebruikers snel onder de knie kunnen krijgen. Het startscherm met app-pictogrammen en de minimalistische navigatie maken het eenvoudig om te bladeren, apps te openen en taken uit te voeren zonder te verdwalen in ingewikkelde menu’s.

 

De aanraakbediening van de iPad maakt het gebruik natuurlijk en moeiteloos, waardoor het geschikt is voor gebruikers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. De iPad biedt intuïtieve gebaren, zoals vegen, knijpen en tikken, die de interactie met het apparaat soepel en plezierig maken.

 

Gebruikers die bekend zijn met de interface van de ene iPad, zullen zich direct thuis voelen bij een ander model, waardoor het een naadloze overstap is.