Laat je overtuigen door succesvolle cases | Lab9 - Apple Premium Reseller
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

Laat je overtuigen door succesvolle cases

 

Bij Lab9 zijn wij er van overtuigd dat iPads de toekomst van het onderwijs vormen.

Maar je moet ons natuurlijk niet zomaar op ons woord geloven.

 

Leerkrachten, ICT-coördinatoren en schooldirecties getuigen hieronder over de digitale revolutie die zij hebben ontketend binnen hun school. Laat je inspireren door hun ervaringen en gebruik deze kennis om het onderwerp op je eigen school aan te kaarten.

 

Case-SJSP

Een iPad voor elke leerling bij Sint-Jozef 
Sint-Pieter Blankenberge

Vergeet commercieel geruite Atomaschriften! In het Sint-Jozef Sint-Pietercollege in Blankenberge doen ze het met iPads. Deze pionier in het middelbare onderwijs stopte zeven jaar geleden elke leerling en leerkracht een scherm in handen. Intussen is de eerste tabletgeneratie van de schoolbanken en inspireert het college andere scholen uit de hele wereld.

 

“We hebben een stuk of 700 tablets op school die elke dag tijdens de les gebruikt worden”, vertelt Bjorn Carreyn, leerkracht wiskunde, economie en informatica bij Sint-Jozef Sint-Pieter. “We wilden de wereld buiten de schoolmuren naar binnen brengen. Leerlingen kunnen daarom een tablet bij ons huren voor 180 euro per schooljaar, of kopen aan democratische prijzen.”

IMG_20200616_081016

Athénée Royal de la Rive Gauche kiest voor de toemomst van het onderwijs

Omdat digitalisering steeds meer haar weg vindt naar de schoolbanken, wilde het Athénée Royal de la Rive Gauche zich onderscheiden door zijn technologische onderwijsaanpak. 
De klaslokalen van het Atheneum waren al uitgerust met interactieve borden, computers en projectoren maar deze toestellen worden hoofdzakelijk gebruikt door de leerkrachten. Het Atheneum wilde zijn digitalisatie uitbreiden naar de studenten en dankzij digitalisatie aangepaste oplossingen vinden voor elk van zijn afdelingen.  

 

De school was op zoek naar een digitale oplossing voor leerlingen met leerproblemen en naar een oplossing voor CDO-studenten om vertrouwd te geraken met de software die op hun werkplek gebruikt wordt. Othmane H’limi, wiskundeleerkracht van L’Athénée Royal de la Rive Gauche, startte samen met zijn collega’s het ‘Tablet-project’. 

 

Digitale onderdompeling voor groot en
klein in steam-basisschool curieuzeneuzen uit balen

Enkele jaren geleden stapte basisschool Het Klepperke (nu basischool Curieuzeneuzen) resoluut op de digitale trein. Ze kozen daarbij voor iPads, omwille van de gebruiksvriendelijkheid voor groot en klein

In deze video zie je hoe de leerkrachten creatief aan de slag gaan met de iPad om hun wiskundelessen en taaloefeningen boeiend en interactief te maken. 

BannerImage-DigitaleTransformatieEdu-indent

Is jouw school klaar voor de volgende digitale stap?

Vraag dan nu een demo aan

Na een eerste kennismaking komen onze Education-specialisten (eventueel samen met een APLS) naar jouw school. Aan de hand van een aantal lesthema’s, zoals aardrijkskunde of wiskunde, gidsen ze je door de vele mogelijkheden van iPads in de klas.