Lab9 Pro | The Learning Days of Love
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

The Learning days of Love

Laat je hart veroveren en verken deze 14 leuke onderwerpen. Ontdek samen met jouw vrienden en geliefden verschillende ingebakken features van iPadOS of mogelijkheden van apps van Apple. Deze tips en tricks zijn speciaal samengesteld voor iedereen die graag plezier heeft bij het leren van nieuwe dingen, zijn creativiteit wil gebruiken bij het uitwerken van projecten of op zoek wil gaan naar nieuwe mogelijkheden: kortom, liefde voor het leren!

Liefde voor jouw omgeving.

Schone energie is de enige keuze! Je kunt met leerlingen in heel wat vakken werken rond dit thema. In de app Numbers kun je het volledige denkproces begeleiden.


Formuleer een goede onderzoeksvraag. Op iPad kun je in Numbers een formulier aanmaken. De ruwe gegevens van de verzamelde data kun je raadplegen in een tabel in een ander werkblad.

Met behulp van formules zoals aantal.als() en som() kun je de ruwe gegevens verwerken in een frequentietabel. Je kunt eenvoudig gebruik maken van absolute verwijzingen en ook formules kunnen snel worden doorgevoerd.

 

Op basis van de verwerkte data kun je grafische voortellingen maken zoals staafdiagram, cirkeldiagram en strookdiagram. De talloze opmaakmogelijkheden zorgen ervoor dat je de gegevens op een overzichtelijke manier kunt presenteren.

Eindtermen: Data en onzekerheid, mens en samenleving en duurzaamheid

BannerImage-TaalVanDeLiefde

Spreek de taal van de liefde.

Wil je jouw liefde verklaren in een moderne vreemde taal? Oefen de uitspraak en neem jouw perfecte zin op, zodat je op voorhand het resultaat kan beluisteren. Je kunt heel snel een audio-opname maken met de app Dictafoon. Door op de rode knop te drukken start je onmiddellijk jouw opname. Even een pauze nodig? Dan kun je de opname stoppen en even later terug hervatten. Geef de audio-opname een goede naam, door op de titel te drukken.

 

Heb je per ongeluk een zin verkeerd gezegd, navigeer dan naar het juiste punt. Door op de knop vervang te drukken, kun je die specifieke formulering opnieuw opnemen.

 

De opgenomen audio kan worden ingekort of een deel van de opname kan verwijderd worden. Hiervoor druk je rechtsboven op het crop-icoontje. Druk je op het toverstafje dan verbeter je de kwaliteit van de audio-opname.

 

Via de deelknop kun je jouw opname versturen naar jouw contacten of integreren in bijvoorbeeld een document uit Pages.

Eindtermen: Communicatieve vaardigheden - moderne vreemde talen

BannerImage-Coding

Maak meer mogelijk met wat code.

Code vind je overal. Het is belangrijk om code te begrijpen en in te schatten waar ze voor jou een rol kan spelen. Ga daarom zelf aan de slag en leer code aanpassen en gebruiken.

 

Met de app Swift Playgrounds kun je op een leuke manier code leren. Download de Playground ‘Blu’s avontuur’ om zelf aan de slag te gaan met coördinaten, aanraakevents of eventshandlers. Voeg een foto toe als achtergrond, leer hoe je Emojiconfetti kunt creëren, …

 

Wil je een stapje verder? Download dan één van de startpunten. Programmeer een eigen quiz met het startpunt ‘Antwoorden’. Wijzig de code in 1 van de pagina’s en leer elkaar beter kennen.
Je kunt ook je eigen AR maken, maar evenzeer wiskundige verbanden laten tekenen met behulp van ‘grafieken’.
Kortom inspiratie en mogelijkheden genoeg.

Eindtermen: Computationeel denken

BjornCarreyn

Björn Carreyn

Apple Proffesional Learning Specialist

De rol van de leraar blijft evenwel cruciaal. ICT zet je niet altijd en overal in. Goed doordacht gebruik is de sleutel. ICT kan zorgen voor een variatie in werkvorm, kan leiden tot meer eigenaarschap in het leren of kan helpen om inzicht te verwerven en diepgang te bevorderen. De lesprogramma’s van iedereen kan programmeren en iedereen is creatief zijn alvast rijke bronnen die kunnen zorgen voor een pak inspiratie. Een iPad (en iPhone) voegen daar dan nog eens de wereld van [AR] aan toe …