Lesgeven met iPads - Lab9 Pro - Apple Premium Partner
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

Lesgeven met iPads 

Leerlingen, studenten, docenten en onderwijsinstellingen over de hele wereld gebruiken iPad om creativiteit te stimuleren en voor praktijkgericht en intensiever onderwijs. Sinds de introductie van iPad door Apple in 2010 hebben miljoenen iPads hun weg naar het onderwijs gevonden. Het gebruik van iPad biedt vele nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs en levert vaak indrukwekkende resultaten op.

BannerImage-AppleTeacher-indent

DE IDEALE COMPUTER VOOR HET ONDERWIJS IS GEEN COMPUTER

Met iPad heb je alle vrijheid om je ideeën te uiten. En om te gaan en staan waar je maar wilt. De geweldige apps en geavanceerde ingebouwde technologie maken iPad enorm veelzijdig. Leerlingen kunnen er alles mee maken, wat ze ook bedenken. En omdat alles intuïtief werkt, kunnen ze direct met hun ideeën aan de slag.

 

Voordelen van de iPad: 

 Betere leerprestaties

 Grotere betrokkenheid en motivatie

 Onderwijs afstemmen op de leerling

 Hogere kostenbesparingen en efficiënter gebruik van middelen

icon_ipados__cc5jnzb2hsgi_large

De basis van iPad is gelijk aan iOS, maar zorgt voor een unieke ervaring met iPad. De veelzijdige apps zijn speciaal ontworpen voor het grote Multi-Touch-display. Op het nieuwe begin­scherm kun je in één oogopslag veel informatie bekijken. Dankzij nieuwe multi­taskingtools kunnen leerkrachten en leerlingen met intuïtieve gebaren precies zo werken als ze willen. Browsen in Safari op iPad werkt net als op de desktop, dus alle web-apps werken precies zoals je gewend bent. En met de bijgewerkte Bestanden-app beschik je over allerlei nieuwe manieren om bestanden te bekijken, te bewerken en te delen.

VOL GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE, MAAR IEDEREEN PAKT HET ZO OP.

images-iPadMultiTouch

Multi-Touch
Werkt zoals kinderen denken.

Vanaf het moment dat leerlingen een iPad oppakken, hebben ze het in de vingers om mooie dingen te maken. Kwestie van tikken, swipen en slepen. Ze voelen direct aan hoe je met tekst, foto’s en documenten moet omgaan. Of ze nu nog maar net leren spellen, of al complexe functiegrafieken tekenen. Multi-Touch werkt zo prettig en snel dat leerlingen volledig opgaan in wat ze doen. Ongeacht hun manier van leren, ongeacht het vak.

images-iPadToegankelijkheid

Toegankelijkheid

Gemaakt om alle leerlingen te ondersteunen

iPad is net zoals al onze producten uitgerust met diverse features om iedereen gelijke kansen te kunnen bieden. Zoals ‘Spreek scherm uit’, dat de inhoud van het scherm voorleest voor leerlingen met een visuele beperking, of voor wie beter leert met audio-ondersteuning. VoiceOver laat leerlingen horen welke acties er op het scherm kunnen worden uitgevoerd, zoals een document openen of een menu­onderdeel selecteren. ‘Begeleide toegang’ en Safari Reader helpen leerlingen gefocust te blijven. En Stembediening biedt een intuïtieve nieuwe manier om iPadOS te gebruiken met alleen je stem.

images-iPadMultiTouch

Prestaties
De kracht van een dekstop in je hand

Met iPad hebben leerlingen een schat aan mogelijk­heden in handen. Ze kunnen tussen de lessen door een 4K-video editen. Een 3D-model maken van een stoommachine. Of een virtueel orkest aan het werk zetten voor een presentatie over klassieke muziek. En met de nieuwe iPad en iPadOS gaat het allemaal nog sneller dan voorheen.

AUGMENTED REALITY.

LEER ZE OVER DE WERELD. DOOR ZE ANDERS TE LATEN ZIEN.

Augmented reality op iPad biedt nieuwe mogelijk­heden om leerlingen meer te leren over de wereld om hen heen. Laat je klas vanuit het klaslokaal een kijkje nemen in het heelal. Breng een geschiedenisles tot leven door te bekijken hoe archeologische vondsten gerestaureerd worden. Of neem een duik in alledaagse voorwerpen om zo beter te begrijpen hoe ze in elkaar zitten. iPad is gemaakt voor mobiel gebruik en zit boordevol geavanceerde technologie zoals versnellings­meters, krachtige camera’s en een besturings­systeem dat bij uitstek geschikt is voor AR. Al die mogelijk­heden zorgen voor een unieke ervaring.

 

images-iPadApplePencil_2023

APPLE PENCIL.

SCHETS EEN IDEE, SCHRIJF NOTITIES OF MAAK EEN SCREENSHOT.

Apple Pencil voelt meteen vertrouwd, maar biedt in combinatie met iPad allerlei verrassende nieuwe mogelijk­heden. Met één enkel instrument heb je een enorme selectie aan tools en effecten tot je beschikking. En wanneer je in iPadOS met Apple Pencil schrijft, voelt dat nu nog meer als schrijven op papier. Apple Pencil is ideaal om notities te maken, verslag te doen van excursies, gedetailleerde illustraties in te kleuren, documenten en websites te annoteren, en voor al het andere wat leerlingen of leerkrachten doen.

Apple TV.

ZIE HOE IDEEËN GROEIEN.

Door Apple TV aan te sluiten op je HD-tv of projector kun je op een heel nieuwe manier met je leerlingen samen­werken. Tijdens de les kun je vrij door het klaslokaal bewegen om individuele leerlingen te helpen. Of om leerlingen aan te moedigen hun werk te delen. Dit kan direct vanaf hun eigen iPad of Mac.

apple_tv__b2upy5myr5ci_large