Bereid je voor op de Digisprong met Lab9 Education - Lab9 Pro - Apple Premium Partner
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

Je school klaarstomen voor de Digisprong,
dat doe je zo!

Het onderwijs van vandaag bepaalt de vaardigheden van morgen. Met iPads in de klas en alle pedagogische tools die Apple ter beschikking stelt voor het onderwijs, bereid je je leerlingen op de best mogelijke manier voor op de digitale wereld waar zij later in terecht zullen komen. Lees hieronder hoe je iPads op de meest (kost)efficiënte manier kan inzetten voor de Digisprong van jouw school.

BannerImage-Digisprong-indent_1280x0

Lab9 Education steunt scholen in hun Digisprong

Met de Digisprong wil de Vlaamse overheid de achterstand in het digitale onderwijs ombuigen in een voorsprong. Ze maakt daarvoor maar liefst 375 miljoen euro vrij.
 
Dankzij dit relanceplan, krijgen scholen in het basis- en secundair onderwijs de nodige middelen aangereikt, niet alleen om te investeren in laptops en tablets maar ook om hun ict-infrastructuur te verbeteren.
 
Hoewel de Digisprong pas in 2021 werd gelanceerd, heeft Lab9 Education al meer dan 20 jaren ervaring in het uitrollen van dergelijke digitalisatietrajecten in het lager en secundair onderwijs. Samen met Apple streeft Lab9 Education al jaren naar meer digitalisering in het onderwijs en bieden we een uitstekende ondersteuning voor scholen die aan slag willen gaan met iPads en MacBooks.

9 sprongen naar een digitale school

Je school digitaliseren doe je niet van de ene dag op de andere. Het begint uiteraard met de keuze van de toestellen die passen bij jouw school maar er komt ook heel wat meer bij kijken, zoals een realistisch beleid, een degelijke ict-infrastructuur. Lab9 Education stoomt jouw school klaar om goed voorbereid aan jullie Digisprong te kunnen beginnen. 

Overview-Icons-Vision_1 - Vision

Visie

Bepaal een duidelijke visie voor ICT

en de manier waarop je digitale tools wil invoeren binnen jouw school.

Overview-Icons-Vision_2 - Strategy

Strategie

Hoe ga je die visie implementeren? Start met een duidelijke strategie die door de hele school gedragen wordt. 

Overview-Icons-Vision_3 - Infrastructuur

Infrastructuur

Anayseer je huidige ICT-infrastructuur

en bekijk waar er eventueel bijkomende investeringen nodig zijn. 

Overview-Icons-Vision_4 - Financieel

Financieel

Bereken het kostenplaatje en ga na hoe je de beschikbare budgetten voor de Digisprong wil spenderen. 

Overview-Icons-Vision_5 - Community

Community

Bepaal wie de stakeholders zijn van je digitalisatieproject en betrek hen zo veel mogelijk in elke fase van het project. 

Overview-Icons-Vision_6 - Implementation

Implementatie

Rol het project geleidelijk aan uit en geef de

gebruikers voldoende tijd om met de nieuwe tools te leren werken. 

Overview-Icons-Vision_7 - Application-lesmateriaal

Applicaties en lesmateriaal

Beperk je niet tot hardware en zoek de juiste content, applicaties en lesmaterialen om de nieuwe toestellen optimaal in te zetten in de klas. 

Overview-Icons-Vision_8 - Ontwikkeling leerkrachten

Ontwikkeling leerkrachten

Besteed voldoende aandacht aan de vorming en de professionele ontwikkeling van je leerkrachten. Voorzie voldoende bijscholingen. 

Overview-Icons-Vision_9 - Analyse

Analyse

Verzamel feedback over het project zodat je waardevolle conclusies kan trekken voor de toekomst en het project kan bijsturen waar nodig. 

Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken en moet je de stappen niet helemaal alleen te doorlopen. Lab9 Pro staat voor je klaar om je doorheen je digitalisatietraject te begeleiden en je te ondersteunen bij elke nieuwe stap die je zet.

BannerImage-ipad-huiswerk-indent_1280x0

Spring mee in het digitaal verhaal

Om zoveel mogelijk scholen de kans te geven om een digitalisatieproject op te starten heeft de Vlaamse Overheid voor de Digisprong aanzienlijke steunmaatrgelen ter beschikking gesteld: 

 

 •  ICT-Infrastructuur: € 42,- per leerling
 •  Kleuteronderwijs t/m 4de leerjaar basisonderwijs: € 25,- per leerling
 •  5de en 6de leerjaar basisonderwijs: € 290,- per leerling 
 •  Secundair onderwijs (1/3/5/7de leerjaar): € 510,- per leerling

Om de keuze van toestellen te vergemakkelijken, heeft Lab9 Pro voor jouw school bundels samengesteld die overeenkomen met de beschikbare budgetten die scholen kunnen aanvragen. 

  Een bundel op maat van iedereen

   

  leer

  Apple-iPAd-10.2inch-64gb

  +

  STM-Dux-Duo

  STM Dux Duo 
  beschermhoes

  Prijs op aanvraag

  Produceer

  Apple-iPAd-10.2inch-64gb

  +

  LogitechRuggedCombo

  Logitech Rugged Combo 
  Toetsenbord hoes

  Prijs op aanvraag

  Creëer

  Apple-iPAd-10.2inch-64gb

  +

  LogitechRuggedCombo

  Logitech Rugged Combo 
  Toetsenbord hoes

  LogitechCrayon

  Logitech Crayon 

  Prijs op aanvraag

   


  AFS-hardware-software

  Hardware - Software
  Accessoires

  AFS-Service-Support

  Service & Support

  AFS-Training

  Training DOOR APPLE PROFESSIONAL LEARNING SPECIALISTS

  We kunnen ons heel goed inbeelden dat de keuze van het juiste toestel je best wat keuzestress bezorgt en dat je op het internet tal van opties voorgesteld krijgt, van laptops tot chromebooks,  tablets, MacBooks en iPads. 

  BannerImage-Digisprong-iPad-indent

  Apple in de klas

  Het is belangrijk dat je je bij de keuze van een toestel niet zomaar laat leiden door prijs of door de basisspecificaties van het toestel. Criteria als gebruiksgemak en beheermogelijkheden, beschikbare applicaties en lesmaterialen, pedagogische ondersteuning etc. zijn veel bepalender voor het succes van een grootschalig digitalisatieproject.

   

  Op dat vlak zijn de mogelijkheden die Apple biedt voor het onderwijs op geen enkele manier te vergelijken met die van concurrerende merken. Ontdek hieronder hoe Apple zich inzet voor het onderwijs: 

  De prijzen per maand werden berekend voor een periode van 3 jaar, deze maandelijkse aflossing is mogelijk dankzij AFS (Apple Financial Service).
  Na het verlopen van de huur periode heb je de mogelijkheid om de toestelen in te ruilen of ze over te kopen van Apple Financial Services.