IT & Security | Lab9 - Apple Premium Reseller
Logo Lab9

IT & Security voor KMO's

Wat je core-business ook is, een degelijke IT-infrastructuur is steeds van groot belang. Wij zorgen voor een IT-dienstverlening op maat met een persoonlijke aanpak. We analyseren hoe de huidige infrastructuur in elkaar zit en bekijken waar jullie eventueel extra ondersteuning kunnen gebruiken om de implementatie in goede banen te leiden. We regelen de hele infrastructuur, inclusief serverpark en een draadloos netwerk met het juiste beveiligingsniveau, zodat alles voor jou ‘plug and play’ is. 

BannerImage-ServiceContract-indent

IT-Infrastructuur op maat

We analyseren hoe de huidige infrastructuur in elkaar zit en bekijken waar jullie eventueel extra ondersteuning kunnen gebruiken om de implementatie in goede banen te leiden. Onze experten zijn gespecialiseerd om u de beste service te bieden op vlak van IT. Daarnaast wordt alle hardware en software die we aanbieden zorgvuldig onderzocht en getest alvorens bij de beste oplossingen selecteren voor onze klanten op basis van hun betrouwbaarheid, kwaliteit, en scherpe prijzen. Bekijk hieronder de verschillende IT-oplossingen die we ondersteunen.

EEN BETROUWBAAR NETWERK,

DE BASIS VOOR EEN DEGELIJKE IT-INFRASTRUCTUUR

Een performant en veilig netwerk is van groot belang in elke professionele omgeving. Lab9 Pro heeft meer dan 25 jaar ervaring bij het opzetten en beveiligen van (draadloze) netwerken in KMO’s.

ruckus

Draadloos netwerk

Met Ruckus voorzien wij uw bedrijf van een krachtig en stabiel wifinetwerk. Dankzij Beamflex, een unieke technologie die toelaat om wifisignalen heel gericht op individuele gebruikers af te sturen, garandeert Ruckus Wireless een betrouwbare verbinding, ongeacht het aantal gelijktijdige gebruikers in uw bedrijfsomgeving.

Meer weten over Ruckus    >

 

Bij Lab9 Pro kan je niet alleen terecht voor de installatie van Ruckus of Zyxel (kleine bedrijfsomgevingen), ons team van IT-specialisten biedt ook support op je bestaande netwerk (Ruckus, Zyxel, Aruba, AeroHive etc.)

Aruba_Instant-On-1930-Switches

Netwerkswitchen

Dankzij een switch verbind je diverse apparaten uit je bedrijf gemakkelijk met het netwerk en bouw je zelf een schaalbare netwerkinfrastructuur die meegroeit met je organisatie.

 

Met de Aruba van HP en de NebulaFlex van Zyxel kies je voor switchen

waarmee je je netwerk gemakkelijk kan configureren en centraal kan beheren.

 

Aruba logo
zyxel_nebula
BannerImage-ItSecurity-indent_1280x0

SECURITY

Netwerkbeveiliging

Fortinet voorziet je IT-infrastructuur van een hoogwaardige netwerkbeveiliging. Je netwerk, medewerkers en gegevens worden beschermd tegen voortdurend veranderende bedreigingen. Het brede productgamma van Fortinet biedt je onderneming buitengewone beveiligingsoplossingen met een gecentraliseerd beheer. Op deze manier is je volledige netwerk end-to-end beschermd.  Meer weten >

Endpoint security

Een bedrijfsnetwerk is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Apple-toestellen staan bekend om hun uitstekende beveiliging. Toch kunnen ook MacBooks en iMacs aangevallen worden door malware. Het is daarom zeker aangeraden om je MacOs toestellen extra uit te rusten met een SentinelOne-licentie. Met deze geavanceerde antivirussoftware is ook de zwakste schakel in je netwerk beveiligd. Meer weten >

Antispam en mailprotectie

Geef spam, phishing, ransomware, virussen of andere malware geen enkele kans. Met slimme mailprotectie van Sophos kan je de mailboxen van je medewerkers verlossen van ongewenste mail en bedreigingen van frauduleuse e-mailadressen tegenhouden. 

Versleutelde verbindingen met SSL-certficaten

Beveilig je bedrijfswebsite of andere hosted services (mail, chat...) met een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat versleutelt het dataverkeer tussen de webserver en een browser om een veilige omgeving te creëren voor gebruikers. 

fortinet-logo-ITSecurity
sentinelone-logo-ITSecurity
sophos-logo-ITSecurity

Altijd en overal bereikbaar met de juiste mail- & communicatiesoftware

Microsoft_365_logo

Met Microsoft 365 breng je jouw onderneming naar een hoger niveau. Ontdek de voordelen van een geïntegreerd cloudplatform dat toonaangevende productiviteitsapps levert zoals Microsoft Teams, Word, Excel en PowerPoint samen met intelligente cloudservices en beveiliging van wereldklasse.

E-mail en agenda

 • Host e-mail met een postvak van 50 GB
 • Gebruik je eigen aangepaste domeinnaam
 • Krijg business-class e-mail op al je devices met Exchange
 • Beheer je agenda, deel beschikbare vergadertijden, plan vergaderingen en krijg herinneringen
 • Stel nieuwe e-mailadressen van gebruikers in
 • Herstel verwijderde accounts, maak aangepaste scripts en meer

Bestanden opslaan & delen

 • Bewaar en deel bestanden met 1 TB aan cloudopslag in OneDrive
 • Werk aan een bestand en sla het direct op in OneDrive of SharePoint; je wijzigingen worden bijgewerkt op je gesynchroniseerde apparaten
 • Bestanden delen met externe contactpersonen door toegangs- of gastkoppelingen te bieden
 • Veilig documenten delen en e-mails verzenden
 • Open en synchroniseer bestanden op Mac en mobiele apparaten

Communicatie & samenwerking 

 • Houd online vergaderingen en videogesprekken met Microsoft Teams
 • Chat met je team vanaf je bureaublad of onderweg met Microsoft Teams
 • Breng alle chats, vergaderingen, bestanden en apps van je team samen, zodat je gemakkelijk vanuit één locatie contact kunt maken en kunt samenwerken met Microsoft Teams
 • Maak teamsites om informatie, inhoud en bestanden op je intranet te delen met SharePoint

Beveiliging

 • Bescherm je e-mail tegen spam, malware, en bekende bedreigingen met Exchange Online Protection
 • Voldoe aan belangrijke internationale, regionale en branchespecifieke normen en voorwaarden, met meer dan 1.000 beveiligings- en privacycontroles
 • Bepaal wie wanneer toegang heeft tot je bedrijfsinformatie met beveiligingsgroepen en aangepaste machtigingen
 • Maak een wachtwoordbeleid waarbij gebruikers na een bepaald aantal dagen hun wachtwoord opnieuw moeten instellen

+ Implementatie en ondersteuning van Lab9 Pro

Als Microsoft Gold Partner beschikken onze servicespecialisten over de nodige expertise om jou te ondersteunen bij het opzetten en implementeren van Microsoft 365 in jouw bedrijf. 

Wat ons bovendien onderscheidt van andere Microsoftpartners is onze jarenlange ervaring in de integratie van Microsoft-producten in Apple-omgevingen

Gemakkelijk bestanden delen met CrushFTP

Gedaan met het versturen van té zware bijlagen of wetransfer-linken die na enkele dagen verdwijnen. De software van CrushFTP laat je toe om op zeer eenvoudige wijze een FTP-server op te zetten om grote bestanden te delen met mensen buiten je bedrijf zoals klanten, partners of leveranciers.

 

Je kan je FTP-server zelf personaliseren, jij kiest aan welke externe partijen je een wachtwoord geeft en bepaalt tot welke mappen zij toegang hebben. Bij verkeer (upload of download) krijg je een notificatie zodat je perfect kan bijhouden wie er de server heeft bezocht en welke informatie er bekeken werd.

AUTOMATISCH PLAATS MAKEN IN JE MAILBOX

MET DE MAILARCHIVE SERVICE VAN LaB9 Pro

Wil jij ook meer plaats maken in je mailbox zonder dat je belangrijke mails moet verwijderen? Met MailArchive bieden we je een automatische archivering voor zowel hosted als on-premise mailservers. Heb je toch nog een oudere mail nodig? Deze kun je gemakkelijk terugvinden in het archief dat bereikbaar is via webbrowser.

 

MailArchive is compatibel met de meest courante mailservers als Microsoft Exchange, Google Apps, Kerio Connect, IMAP-compatibele mailservers etc. De inbegrepen archiefgrootte is 50GB maar kan uitgebreid worden indien nodig. 

 

Voor slechts € 99, - per jaar 

 

 

 

BACK-UPOPLOSSINGEN

 

veeam-back-up-logo

 

Veeam is een ontzettend flexibel back-upsysteem waarmee je eenvoudig back-ups van je gegevens kan maken naar tape, naar VM, naar 365 en naar Windows & Mac clients.

 

Daarnaast biedt Veeam® Cloud Data Management™ organisaties ongeëvenaarde beschikbaarheid van gegevens, zichtbaarheid en automatisering, innovatief en in de cloud. 

acronis-back-up-logo

 

Met Acronis back-up vermijdt je dure, storende downtime en het risico op permanent gegevensverlies in het geval dat een computer crasht (door hardwarefouten, malware etc...) 

 

Het biedt de beste backupmogelijkheden en gegevensbescherming door gebruiksvriendelijke tools te combineren met unieke back-uptechnologie om het  eenvoudigste herstel te bieden en je snel terug aan het werk te krijgen.

 

icon-verzekering

Bewaar je gegevens veilig met Lab9 SafePlan

Lab9 SafePlan is gegarandeerd de simpelste manier om jouw gegevens veilig te stellen in de cloud zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Met Lab9 SafePlan kies je voor een zorgeloze endpointback-up tot 2TB voor Mac en Windows in de vorm van een jaarlijkse licentie

archiware-back-up-logo

Archiware's P5 Software Suite is ideaal voor bedrijven in de grafische industrie. De vier modules kunnen worden gecombineerd

om beveiligingsconcepten in meerdere stappen te creëren voor maximale gegevensbescherming.

Archiware P5 beveiligt gegevens op schijf, tape en in de cloud en heeft integraties met tal van partners.
 

archiware-P5-archive

Archiware P5 Archive

Migreer gegevens offline naar schijf, tape of cloudopslag.

archiware-P5-back-up

Archiware P5 back-up

Maak een back-up van server-gegevens op schijf, tape en cloud.

archiware-P5-synchronize

Archiware P5 Synchronize

Kopieer gegevens om een hoge beschikbaarheid te garanderen.

archiware-p5-back-up2go

Archiware P5 Backup2Go

Maak een back-up van gegevens van een werkstation op de centrale schijf.

SERVERS & OPSLAGINFRASTRUCTUUR

Servers

 

Bij Lab9 Pro zijn we ons zeer goed bewust dat een krachtige server een belangrijke schakel is in tal van bedrijfsprocessen. Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf optimaal kan draaien en je medewerkers vlot aan de slag kunnen, zoeken we samen met jou naar een performante server die past bij jouw bedrijfsnoden. 

 

hpe-hewlett-packard-enterprise-logo
Dell-technologies-logo
heading

NAS

 

Heb je extra opslagruimte nodig maar lijkt een volledige server je misschien wat overdreven? Ga dan voor een NAS die je aan je router koppelt. Een NAS biedt extra opslagruimte maar vooral gebruiksgemak. Je moet geen externe harde schijven meer aansluiten maar slaat je gegevens volledig draadloos op waar je ook bent. 

synology-nas-logo
qnap-nas-logo

SAMENWERKEN & BESTANDEN DELEN WAS NOG

NOOIT ZO SIMPEL DANKZIJ CLOUDSTORAGE 

Om efficiënt te kunnen samenwerken moeten teams vandaag beschikken over de juiste tools om snel en eenvoudig bestanden te delen met elkaar. De onderstaande cloudplatformen laten toe om bestanden centraal te verzamelen en samen te werken aan eenzelfde document. 

dropbox-professional-logo

 

Dropbox Professional

Onedrive-logo

 

OneDrive & Microsoft 365

google-drive-logo

 

Google Drive

Logo-Jamf_450x0

Beveilig en beheer de Apple-devices in je bedrijf

Jamf Pro is ontwikkeld om apparaatbeheer te automatiseren en tegelijkertijd de productiviteit en creativiteit van de eindgebruikers te verhogen. Jamf Pro is een MDM-oplossing die IT-professionals en de gebruikers die zij ondersteunen meer mogelijkheden geeft door een totaaloplossing voor het beheer van Apple apparaten te bieden.

icon-deployment-60px

Implementatie

Configureer de perfecte Mac, iPad, iPhone of Apple TV voor je gebruikers. Laat het allemaal automatisch gebeuren of ga voor een meer handmatige aanpak. Welke aanpak je ook kiest, je kunt apparaten moeiteloos inschrijven en implementeren.

icon-device-management-60px

Apparaatbeheer

Doorlopend beheer behoort tot de dagelijkse taken van IT. Ga een stap verder dan configuratieprofielen en gebruik beleidsregels en scripts om apparaten zo aan te passen dat gebruikers een optimale ervaring krijgen.

 

icon-app-management-60px

Appbeheer

Geef gebruikers de beschikking over apps. Koop apps bulksgewijs en kies je implementatiemethode: stel de apps automatisch beschikbaar of via een Self Service catalogus. En configureer apps vóór die tijd met de instellingen die gebruikers nodig hebben.

icon-inventory-60px

Inventory

Verzamel automatisch gegevens over de hardware, software en beveiligingsconfiguratie van je Apple apparaten. Maak aangepaste rapporten en meldingen aan, en beheer softwarelicenties en garantiedocumenten. Gebruik de inventory om het doorlopende beheer te automatiseren.

icon-self-service-60px

Self service

Geef gebruikers toegang tot je eigen appstore. Geef hun de mogelijkheid om zonder hulp van IT apps te installeren, software bij te werken en hun eigen apparaat te beheren.

 

 

icon-security-60px

Beveiliging

Beveilig je Apple apparaten door gebruik te maken van native beveiligingsfuncties. Beheer apparaatinstellingen en -configuraties, geef schadelijke software geen kans en pas patches op al je Apple apparaten toe zonder gebruikersinteractie.

 

icon-lamp

 

Wist je dat je bij Lab9 Pro een volledig uitgeruste

en beheerde iPad kan huren voor minder dan 1 euro per dag?  

 

Met iPad-as-a-service kies je voor een totaaloplossing zonder grote investeringen. Dankzij mobile device management zorgen wij er onder andere voor dat je applicaties en data veilig beheerd worden. 

ONTDEK DE MANAGED SERVICES VAN LAB9 PRO

Bij Lab9 Pro vinden we het belangrijk om jou zo veel mogelijk te ontzorgen. Daarom hebben we een aantal diensten ontwikkeld die jou het leven gemakkelijker maken. Of je nu het beheer van je draadloos netwerk uit handen wil geven of op zoek bent naar een back-upoplossing die je zelf niet constant moet monitoren, Lab9 Pro heeft de expertise in huis om jouw IT op te volgen

Wifi-as-a-service

Met wifi-as-a-service geniet je van een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding zonder dat je zwaar moet investeren in de infrastructuur. Voor een vast bedrag huur je bij ons de hardware. Verder zorgen wij voor de set-up, de configuratie en het beheer van het netwerk zodat jij je nergens iets van moet aantrekken. 

Back-up-as-a-service

In de bedrijfswereld worden back-ups nog vaak opgeslagen op een lokale server. Toch is het veiliger om ook een externe back-up te hebben. Met back-up-as-a-service maken wij back-ups naar een cloud die door Lab9 Pro gehost en beheerd wordt, zodat jij je zonder zorgen kan concentreren op je core-business en je bestanden steeds kan raadplegen. 

MailArchive

Wil jij plaats maken in je mailbox zonder belangrijke mails te moeten verwijderen? Met MailArchive bieden we je een automatische archivering voor zowel hosted als on-premise mailservers. Heb je toch nog een oudere mail nodig? Deze kun je gemakkelijk terugvinden in het archief dat bereikbaar is via webbrowser. 

 

Monitoring-as-a-service

Dankzij monitoring-as-a-service ben jij gerust dat je IT-infrastructuur optimaal draait en al je gegevens te allen tijde beschermd blijven. Wij houden een oogje in het zeil en bezorgen je een regelmatige rapportering. Door middel van vooraf ingestelde triggers, waarschuwt het systeem ons in geval van problemen en dan kijken we samen met jou naar een oplossing. 

BannerImage-VOIP-b2b-indent

TELEFOONCENTRALE IN DE CLOUD MET VOICE-OVER-IP

De VoIP-oplossing van 3CX heeft alle mogelijkheden van een klassieke telefooncentrale (keuzemenu’s, doorschakelen, wachtrijen etc.) maar met de flexibiliteit van een cloudoplossing. Via de mobiele apps op hun smartphone, tablet of computer zijn jouw medewerkers overal bereikbaar en bellen ze vanop hun persoonlijk toestel met het nummer van het bedrijf, of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn.  
 
Daarnaast biedt 3CX nog verschillende geavanceerde functies zoals videoconferencing & group calls, zowel intern tussen medewerkers, als extern met je klanten of leveranciers, zonder dat zij daarvoor software moeten downloaden of een specifieke app moeten installeren. Doordat je met 4G of wifi overal ter wereld aan lage VOIP-tarieven kan bellen, is VoIP bovendien tot 60% goedkoper dan een klassieke telefooncentrale.   

BannerImage-OfficePrinters-b2b-indent_1280x0

Axis, slimme beveiligingsoplossingen

Axis is een modulair beveiligingsysteem van IP-apparatuur voor grote en kleine bedrijven, of u nu start met een enkele videocamera die de ingang van uw winkelpunt bewaakt of direct wil starten met een netwerk van bewakingsapparatuur die dag en nacht uw hele bedrijventerrein in de gaten houden. Als uw behoeftes veranderen, kan u steeds nieuwe onderdelen toevoegen.

 

 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden.
 • Intuitieve gebruikersinterface zowel voor mobiel als desktop.
 • Besturingsdashboard dat je zelf samenstelt en bedient met drag and drop

Wil je bewakingsbeelden voor een bepaalde tijd bijhouden?

Lab9 Pro helpt je bij het opzetten van een back-up naar NAS of opslag in de cloud.