Color management | Lab9 - Apple Premium Reseller
Logo Lab9

Color Management voor grafische toepassingen

Om een project te laten drukken zijn er tal van verschillende partners betrokken, wat veel tijd en moeite kost. Als het uiteindelijke drukwerk niet overeenkomt met de proefdruk, is dat natuurlijk frustrerend voor alle betrokkenen. Dankzij een goed opgezette color management workflow kan je die frustraties vermijden. 

BannerImage-ColorWorkflow-b2b-indent

We helpen je bij het opzetten van je color management workflow

Bij Lab9 weten we dat het niet evident is om kleuren consistent houden doorheen het volledige creatie- en productieproces. Daarom helpen we onze klanten uit allerlei industrieën en toepassingsgebieden (reclamebureaus, prepress , offset-, flexo-, en verpakkingsdrukkers, digitaal-, en groot-formaat printbedrijven etc.) bij het opzetten, optimaliseren en configureren van hun color management workflow. 

GMG Color Management Software

 

GMG’s kleurbeheeroplossing zorgt ervoor dat de printresultaten exact overeenkomen met de opgegeven kleur. Ongeacht het printproces of het bedrukte materiaal. Experts uit de printindustrie, creatieve bureaus en merkeigenaren van enkele van de grootste consumentenmerken rekenen op GMG. 

 

GMG perfectioneert hun oplossingen onvermoeibaar in nauwe samenwerking met specialisten in het werkveld om ervoor te zorgen dat hun wereldwijd toonaangevende proofing- en color management software de standaard blijven.

 

Image-Proofing

Proofing

Om overal ter wereld kleurnauwkeurige proefdrukken van consistente kwaliteit te kunnen produceren en nauwkeurige printresultaten te kunnen voorspellen, heb je betrouwbare proefdrukoplossingen nodig die geschikt zijn voor het beoogde doel. 

 

De proofingsoftware van GMG werd ontwikkeld om de kwaliteit te maximaliseren en de volledige beschikbare kleurruimte optimaal te benutten. Dankzij het unieke kalibratieconcept zijn consistente kleurresultaten altijd gegarandeerd. 

 

 

Image-Proofing-2
Image-Color-Conversion

Color Conversion

Nauwkeurige kleurconversie van de ene kleurruimte naar de andere en betrouwbare simulatie van drukresultaten zijn de sleutel tot de grafische industrie.

 

Verschillende materialen en het gebruik van verschillende drukprocessen kunnen leiden tot wisselende kleurresultaten. Het handmatig aanpassen of corrigeren van drukgegevens is meestal tijdrovend, foutgevoelig en duur. GMG lost dit probleem op door de drukgegevens automatisch aan te passen aan de verschillende productieomstandigheden en materialen.

Image-Proofing-2
BannerImage-Colormanagement-indent

Kleurmeters

Met de producten van X-Rite & Efi kan je kleur door alle facetten van de productie echt begrijpen, controleren, beheren en communiceren. Op die manier voorkom je ook ongewenste herdrukken en herbewerkingen.

Image-Brands-Kleurmeters

 

Just Normlight

 

Image-JustNormlight

Voor weergave van foto’s, prints, proeven en drukwerk raden we je aan om de professionele Normlicht Viewers van JUST te gebruiken.

BannerImage-EizoSchermen-b2b-indent
Logo-EizoColor

Grafische monitoren van EIZO zijn ideaal voor efficiënt, gecoördineerd en kleurgetrouw werken bij grafisch ontwerpen, illustreren, webdesign en beeldbewerking.

 

Als u efficiënt wilt werken en strakke deadlines wilt halen, hebt u een monitor nodig met een gegarandeerd kleurgetrouwe weergave. Een ingebouwde kalibratiesensor zorgt er automatisch voor dat uw monitoren altijd perfect zijn gekalibreerd, zonder dat u daar kostbare tijd in hoeft te investeren. Zo bespaart u tijd en geld.

BannerImage-Lab9Academy-b2b-indent

Volg een opleiding color Management
bij Lab9 Academy

Om voorspelbare kleuren te bekomen bij uitvoer is het belangrijk dat je ook tijdens het ontwerpen in je grafische software al de juiste keuzes maakt met betrekking tot color management.  Tijdens deze opleiding leren we je hoe je de kleurinstellingen binnen al je Adobe-applicaties consequent kan configureren afhankelijk van het medium waarvoor je iets ontwerpt.