Lab9 opent Apple-belevingswinkel in Waasland Shopping
Logo Lab9

Persbericht - Apple

2 November 2023

Lab9 opent Apple-belevingswinkel in Waasland Shopping

SQ Opening Waasland

Lab9 Stores, ‘s lands grootste Apple Premium Partner, opent overmorgen, 4 november, haar derde Apple-belevingswinkel, meer bepaald in het winkelcentrum Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Dit is de derde APP in ons land, de 19de winkel van Lab9 in Vlaanderen en de 29ste Lab9 Store in totaal. Lab9 investeert € 561.000 in deze nieuwe winkel. Het bedrijf verwacht een jaaromzet van € 3 miljoen in de opstartperiode en er zullen 5 personen werkzaam zijn.

Lab9 Stores opent een nieuwe winkel – de derde APP in België – in Waasland Shopping, een van de grootste winkelcentra van ons land, gelegen aan de Kapelstraat 100 te Sint-Niklaas. In een Apple Premium Partner primeert klantenbeleving nog meer dan bij een Apple Premium Reseller. De dienstverlening van de winkel komt overeen met de andere Lab9-winkels. De winkelruimte bevat concreet naast de showroom ook een trainingslokaal en een technische ruimte voor herstellingen. De officiële opening is op zaterdag 4 november. Lab9 Stores beschikt hiermee in totaal over 29 fysieke winkels en een webwinkel.

 

Optimale Apple-beleving & klassikale opleidingen in de winkel

De Apple Premium Partner-winkel in Waasland Shopping biedt net als alle andere Lab9-winkels een dienstverlening voor, tijdens en na verkoop aan. Dit nieuwste winkelconcept van Apple hecht nog meer belang aan klantgerichtheid, kennis van het Apple-ecosysteem en professionalisme. In deze nieuwe Lab9-winkel staan de vernieuwde meubelstukken niet meer tegen de muur, maar in de zaal zelf. Daarnaast staan de bijhorende accessoires ook in de buurt van de uitgestalde Apple-producten om de klant een nog betere beleving aan te bieden. Dit winkelontwerp is gebaseerd op de ervaring die Apple heeft opgedaan in winkels over de hele wereld. Het is een verdere evolutie van het Apple Premium Reseller-concept (APR).

 

De gloednieuwe zaak beschikt ook over een hersteldienst, voor herstellingen in de winkel, en over een opleidingslokaal. Daarin worden er elke zaterdag gratis trainingen gegeven door Apple-experts voor het brede publiek rond het gebruik van de nieuwe Apple hardware en software.

 

Lab9 Store in een van de grootste winkelcentra van ons land

De winkel bevindt zich in Waasland Shopping, een van de grootste shopping centra in België. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 45.000 m2 en bevat 140 winkels, vooral in fashion, food en lifestyle. De nieuwe Lab9 Store ligt tussen The Body Shop en Yves-Rocher, en vlak tegenover Only & Sons.

 

Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, licht zijn keuze toe: ‘Sint-Niklaas is een "levendige hub". Dat past volledig bij het imago van Apple. Voorlopig was de stad nog een blinde vlek op de Lab9 Store-kaart. Apple-liefhebbers uit deze regio konden tot nu toe terecht in onze omliggende winkels van Aartselaar, Mechelen, Aalst of Sint-Martens-Latem. Nu hoeven deze klanten dus niet meer zo ver te reizen. Ze kunnen gewoonweg langsgaan in Waasland Shopping, in hun eigen thuisstad. Daarnaast is Waasland Shopping gezien zijn ligging - tussen Antwerpen en Gent - een populaire locatie voor het shoppingpubliek uit de ruime regio van Sint-Niklaas en daarbuiten. Het is ook een van de grootste shopping centra van ons land. Dat maakt van deze plek, de bestemming bij uitstek voor een nieuwe Lab9-winkel.’

 

Verdere nationale verankering van Lab9 Stores

‘Met deze 29ste winkel tonen we aan dat we blijven investeren in onze verdere nationale verankering. We mikken zowel op lokale klanten als op shoppingpubliek uit de omliggende regio’s om zo veel mogelijk mensen te kunnen bedienen’, concludeert Coolman.

 

Tegen eind 2024 verwacht Lab9 in Sint-Niklaas een omzet van ongeveer € 3 miljoen te behalen. In totaal investeerde Lab9 € 561.000 in deze nieuwe locatie om de winkel te bouwen en passend in te richten.

 

Daarnaast zijn er 5 medewerkers in de winkel. Naargelang de groei van de winkel zullen er in de toekomst uiteraard medewerkers bijkomen.

 

© PR-bureau Luna voor Lab9 Pro -