Lab9 Pro en PantoonBenes slaan de handen in elkaar voor een totaaloplossing in large format printing
Logo Lab9

Persbericht - Bedrijven

15 September 2021

Lab9 Pro en PantoonBenes slaan de handen in elkaar voor een totaaloplossing in large format printing

Pantoon SQ

Lab9 Pro, systeemintegrator gespecialiseerd in Apple in education en B2B, en PantoonBenes, specialist in grootformaatprinters uit Temse, gaan samenwerken om grafische bedrijven een totaaloplossing aan te bieden voor large format printing. De twee bedrijven gaan een langdurig partnership aan met de bedoeling elkaars aanbod aan te vullen en wederzijds te versterken. Ze willen daarmee nu al anticiperen op de snel veranderende eisen van de markt. Met dit partnerschap komen ze beter tegemoet aan de vraag van drukkerijen naar een totaaloplossing om verder te digitaliseren.. Beide partners staan samen op de Sign2Com-beurs in Kortrijk, van 19 tot 21 september.

Lab9 Pro is al 28 jaar actief in de grafische sector. De systeemintegrator begeleidt grafische bedrijven & drukkerijen van manuele naar digitale printprocessen. Deze samenwerking tussen Lab9Pro en PantoonBenes houdt concreet in dat klanten van Lab9Pro die interesse hebben in large format printing naadloos beroep kunnen doen op de aanvullende expertise van PantoonBenes. Omgekeerd geldt ook dat klanten van PantoonBenes voor Apple-producten, specifieke grafische opleidingen of gespecialiseerd advies bij Lab9 langs kunnen komen. Lab9Pro en PantoonBenes begeleiden klanten van A tot Z bij het opzetten en implementeren van hun machinepark.

 

Geert Coolman, CEO van Lab9 Pro legt uit: ‘Wij zien dat de printindustrie de voorbije jaren in een digitale stroomversnelling gekomen is, cfr.de industrie 4.0. Voor drukkerijen wil dit onder andere zeggen dat zij zich meer en meer moeten heruitvinden, hun productieprocessen digitaler en ‘slimmer’ moeten inrichten en een sterke online aanwezigheid moeten uitbouwen om een digitale verbinding met hun klanten te kunnen onderhouden.’

 

‘Drukkerijen kijken hiervoor ook steeds vaker naar het aanbod van grootformaatprinters omdat deze een breed gamma aan afgewerkte producten kunnen produceren en bovendien zeer geschikt zijn om gepersonaliseerd drukwerk te kunnen aanbieden. Hoewel we sterk geloven in de mogelijkheden van large format printing, is dit nooit echt onze focus geweest’, geeft Coolman toe. ‘Dankzij dit partnerschap kunnen onze klanten voor large format printing nu ook terecht bij PantoonBenes. Samen begeleiden wij hen bij dit proces van begin tot einde’, aldus nog Coolman.

 

Digitalisering en automatisering

 

Bij PantoonBenes was er een gelijkaardige nood. Arnoud D’Hondt, Algemeen Directeur bij PantoonBenes: ‘Onze klanten zien ons niet meer louter als een leverancier van grootformaatprinters. Ze doen beroep op ons om hun volledig productieproces van nabij op te volgen. Veel drukkerijen willen bovendien verdere stappen zetten in hun digitalisering, met een printwebshop bijvoorbeeld om nog vlotter tegemoet te komen aan de digitale noden van hun klanten. Wij willen hen daarbij niet in de kou laten staan en vinden het dan ook belangrijk om hen te kunnen doorverwijzen naar Lab9 Pro, een partner waar we vertrouwen in hebben.

­­

‘Naarmate we meer vraag krijgen naar een totaaloplossing op maat van onze klanten, ervaren we de nood aan extra expertise op vlak van automatisering en web-to-printoplossingen’, aldus Raf Thibaut, Managing Director bij PantoonBenes. ‘Deze expertise is ruimschoots voorhanden bij Lab9 Pro. Op vlak van digitalisering en automatisatie hebben zij een jarenlange reputatie opgebouwd. We zijn trots dat we met hen als onafhankelijke marktleiders een complementaire dienstverlening kunnen aanbieden binnen de grafische markt.’  

 

Gezamenlijke intrede op Sign2Com

 

Op 19, 20 en 21 september zullen de bedrijven samen aanwezig zijn op de Sign2Com-beurs in Kortrijk. PantoonBenes maakt van de gelegenheid gebruik om maar liefst drie nieuwe grootformaatprinters voor te stellen, waaronder ook twee Europese primeurs: de Canon Arizona GT 135 en de HP Latex 800W. Dit jaar zal Lab9 Pro ook van de partij zijn op de beurs. Dankzij de aanwezigheid van Lab9 Pro zal de focus ook liggen op automatisering, web-to-printsystemen en personalisatiemogelijkheden in de printindustrie.

 

© Lien De Vos - Lab9 Pro