Lab9 Stores neemt 15 Apple-winkels over van Switch
Logo Lab9

Persbericht - Apple

16 Mei 2022

Lab9 Stores neemt 15 Apple-winkels over van Switch

Overname Switch SQ_466x0_466x0

Apple Premium Reseller Lab9 Stores zet zijn groei stevig verder met de overname van 15 Switch-locaties. Bovendien neemt Lab9 ook een 100-tal medewerkers van Switch over. Het aantal winkels van Lab9 Stores stijgt zo van 11 naar 26. Zowel B2B- als B2C-klanten zullen normaal gezien vanaf begin juni 2022 in de nieuwe Lab9-winkels terecht kunnen. Alle winkels worden opnieuw Apple Premium Reseller, met Lab9-branding. Lab9 Stores verwacht tegen eind 2022 een omzet van zo’n 85 miljoen euro te realiseren. Het merk Switch verdwijnt voorgoed uit het straatbeeld.

Lab9 Stores neemt 15 Switch-locaties over. In totaal telt de Apple Premium Reseller nu 26 winkels. De overgenomen winkels bevinden zich in: Aartselaar, Antwerpen (Noorderlaan), Antwerpen centrum (“theater”, aan de Oudevaartplaats), Bergen, Brussel (Sint-Lambrechts-Woluwe), Doornik, Erpent (bij Namen), Genk, Hasselt, Leuven, Louvain-La-Neuve, Mechelen, Olen, Sint-Martens-Latem (bij Gent), en Turnhout. Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

 

Nadruk op de APR-klantenbeleving & opleiding voor winkelmedewerkers
Lab9 Stores zal de nieuwe locaties in de komende weken klaarstomen om klanten vanaf begin juni te verwelkomen in het APR-winkelconcept van Lab9. De nieuwe medewerkers zullen zo snel mogelijk de opleiding voor winkelpersoneel krijgen van Lab9, dat volgens de hoogste Apple-standaarden van klantenbeleving en klantenservice werkt. De winkels worden tijdens de overgangsfase opnieuw bevoorraad met Apple-toestellen en een breed assortiment premium accessoires. Klanten zullen ook via de Lab9-website kunnen bestellen, en de bestelling ophalen in de nieuwe winkels. Klanten zullen bij Lab9 terechtkunnen voor verschillende hersteldiensten en Apple-support, maar ook voor service in het kader van de garantieperiode van de in het verleden verkochte Apple-toestellen. De Switch-winkels blijven gewoon open tijdens deze overgangsperiode.

 

Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, verklaart:
‘We geloven in de kracht van onze Apple Premium Reseller-status, die door Apple trouwens streng gecontroleerd wordt. Die status garandeert dat we het hoogste niveau van klantenbeleving bieden aan Apple-klanten, zowel particulier als professioneel. Het gaat dan over de beleving van de Apple-toestellen in de winkel, over het hele verkoopproces dat vlekkeloos moet verlopen, het feit dat we de klant in de winkel omringen met de juiste kennis, en over de service die we aanbieden voor Apple-toestellen. We leiden de Switch-medewerkers die we in dienst nemen hiervoor speciaal op volgens Lab9 standaarden. Concreet krijgen alle overgenomen winkels dus hun APR-status terug.’

 

Een omzet van € 85M voor 2022, komende van € 38M
Lab9 neemt concreet een deel van het handelsfonds over van Switch. Het gaat over de 15 vermelde winkels en de volledige Apple-repair service van Switch. 


Voor heel 2022 verwacht Lab9 Stores een omzet van ongeveer 85 miljoen euro te behalen voor zijn 26 winkels. In 2021 bedroeg de jaaromzet voor de 11 eigen winkels zo’n 38 miljoen euro. De omzet zou dus meer dan verdubbelen in een jaar tijd, net zoals het aantal winkels. 

 

‘Deze overname past perfect in onze groeistrategie. We waren al zeer trots op de werking van onze 11 bestaande winkels met herstellingspunten en trainingscentra, maar deze overname geeft ons werkelijk de kans om Lab9 Stores op de kaart te zetten als dé Apple Premium Reseller van België, voor consumenten. Het is zeker onze bedoeling om de omzet in de 15 overgenomen winkels verder uit te breiden. Er is volgens ons nog heel wat potentieel voor verdere groei. Ook voor bedrijven en scholen rond de gevestigde winkels zien we heel veel mogelijkheden met Lab9 Pro, onze divisie voor professionelen’, concludeert Coolman.


De overgenomen winkels bevinden zich op de volgende locaties:

 • Aartselaar, Antwerpsesteenweg 70 (aan de A12)
 • Antwerpen, Noorderlaan 79, 2030 Antwerpen
 • Antwerpen “theater”, Oudevaartplaats 62, 2000 Antwerpen
 • Bergen, Centre Commercial des Grands Prés – Place des Grands Prés 1
 • Brussel Woluwe, Woluwedal 70, Sint-Lambrechts-Woluwe
 • Doornik, Centre Commercial des Bastions, Boulevard Walter de Marvis 22/60
 • Erpent (bij Namen), Chaussée de Marche 471, 5101 Erpent
 • Genk, Rootenstraat 8 Bus 59
 • Hasselt, Diesterstraat 21
 • Leuven, Engels Plein 16
 • Louvain-La-Neuve, Rue Charlemagne 33
 • Mechelen, Ijzerenleen 44
 • Olen, Lammerdries – Winkelstraat 4
 • Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 255a
 • Turnhout, Gasthuisstraat 57

Alle winkelpunten van Lab9 in België

 

© PR-bureau Luna voor Lab9 Pro -