Web-to-print oplossingen | Lab9 - Apple Premium Reseller
Logo Lab9

Web-to-print oplossingen
voor fotografen

BannerImage-Lab9Webgallerij-b2b-indent

Verkoop jouw foto's snel & gemakkelijk
online met de Lab9 Photo web gallerij

Een doorgedreven samenwerking van 23 jaar met een paar honderd fotografen levert heel wat kennis en ervaring op. Jouw werkcomfort is dan ook onze uitdaging… elke dag opnieuw! 

 

Omdat online verkoopkanalen ook voor fotografen steeds belangrijker worden, hebben we een tool ontwikkeld die jou toelaat om heel snel foto’s online te showcasen en te verkopen.

icon-foto-online

Je plaatst snel en eenvoudig foto's online

Dankzij Lab9 Photo Web Galerij plaats je in een mum van tijd jouw foto’s online. Je verliest geen kostbare tijd met het invoeren van een hele hoop gegevens wanneer het ook eenvoudig kan. Selecteer jouw foto’s, geef ze een titel, laad ze op in de galerij en stuur de link naar jouw klant.

icon-gebruiksvriendelijke

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Gebruiksvriendelijkheid is van primordiaal belang. We hechten dan ook een enorm belang aan het overzichtelijk houden van de Web Galerij. Iedereen moet in staat zijn om het systeem te kunnen gebruiken. 

icon-ondersteuning

Persoonlijke en vlotte ondersteuning

Wij streven naar de maximale ondersteuning van een efficiënte en betrouwbare workflow met een beperkt budget. Bij Lab9 Photo kan je dan ook terecht voor op maat uitgewerkte oplossingen. Naast de verkoop van de producten zorgen wij ook voor de installatie, ondersteuning. 

Interessante functionaliteiten

image-iMac-Lightroom-Webgalerij

Foto's uploaden vanuit Adobe Lightroom

We zijn ervan overtuigd dat Lightroom, in combinatie met Photoshop, je toelaat om op de meest efficiënte manier jouw foto’s te bewerken en te beheren. Daarom kozen we ervoor om onze Web Galerij in deze workflow tool te integreren.

 

Foto’s importeren, selecteren en doorsturen naar de galerij: iedereen kan het. Het is bovendien de snelste en meest efficiënte manier zonder daarbij dubbel werk te doen.

 

Wanneer je het systeem in de vingers hebt, spendeer je slechts 1 minuut aan het online plaatsen van jouw beelden.

 

Gebruik de ‘Export preset’ in Lightroom om de beelden klaar te zetten.
Geef de galerij een naam, kies een paswoord, een categorie en een prijslijst.
Klik op ‘Upload’ en that’s it!
 

Besteloverzicht via e-mail

Jij én jouw klant krijgen een professioneel ogende e-mail met jouw logo en alle bestelgegevens daar op. Elke lijn begint met een miniatuurweergave van de foto. Dit vereenvoudigt het opzoeken van foto’s en nazicht van de bestellingen bij de levering. Bovendien krijgt de klant ook nog eens een duidelijk overzicht van wat hij heeft besteld. De e-mail is een pure tekstweergave van de bestelling die jij of de klant kan afdrukken of verder verwerken. Diezelfde tekst kan je vrij aanpassen via de beheerconsole. 

image-iMac-Besteloverzicht-Webgalerij
image-iMac-Watermerkopserver-Webgalerij

Foto's met watermerk op server

Plaats jouw foto’s met een watermerk op de server zodat geen misbruik van de foto’s gemaakt kan worden. Het watermerk bevat niet alleen jouw naam maar ook een copyrightteken dat enerzijds niet al te erg stoort bij het bekijken van de beelden maar anderzijds ook moeilijk te verwijderen is via Photoshop. Deze optie zet je trouwens eenvoudig aan/uit voor elk album afzonderlijk. 

Automatisatie van de afhaling van jouw orders

Onze uitgebreide kennis en ervaring met RIP-software en Lightroom kunnen we je nog een stuk verder helpen bij de automatisatie van de verwerking en het afdrukken van jouw bestellingen. Op die manier verzamel je jouw bestelling en druk je deze af met een minimale effort, want daar ligt jouw winst!

image-iMac-automation-Webgalerij
image-iMac-Eenvoudigbestelsysteem-Webgalerij

Eenvoudige navigatie- en bestelsysteem

De web galerij is strak en overzichtelijk zodat jouw klant kan genieten van de prachtige foto’s zonder dat er vervelende vensters in de weg zitten. Jouw klant kan de foto’s in een dia- of slideshowmodus bekijken of handmatig doorklikken. Als de beelden voldoende groot online geplaatst werden, kunnen ze zelfs een volledig 32” beeldscherm vullen terwijl ze ook perfect getoond kunnen worden op een iPad of iPhone.

 

Jouw klant heeft altijd toegang tot een overzicht van de tot nu toe bestelde foto’s, en kan van een foto extra formaten kiezen of foto’s uit de lijst verwijderen als hij vb. een gelijkaardig beeld tegenkomt dat hij liever aan zijn bestelling toevoegt. Bovendien kan de klant kiezen uit 4 talen: Nederlands, Frans, Engels of Duits.

 

Daarnaast beheer je zelf of de klant de foto’s kan downloaden, markeren als ‘voor in een bepaald album’ of je kan alle mogelijkheden uitschakelen. 

Gebruiksvriendelijke beheersconsole

Via onze beheerconsole kan je een resem aan dingen aanpassen, instellen en beheren. Van hieruit kan je ook een e-mail, met de juiste locatie van de galerij en het paswoord, naar jouw klant versturen om deze te informeren over een nieuwe galerij. Je kan uiteraard ook verschillende versies van deze e-mail in templates bewaren zodat je een e-mail hebt klaarstaan voor elke gelegenheid. Heb je liever geen beelden of geen mapjes op de overzichtspagina? Of wil je dat de galerij enkel toegankelijk is via een directe link? Dat is allemaal geen probleem! 

image-iMac-Beheersconsole-Webgalerij
image-iMac-Mobilefriendly-Webgalerij

iPad en iPhone compatible

Je kan Lab9 Photo Webgalerij gebruiken op iPhone, iPod, iPad en MacBook. De site is volledig responsive waardoor ze zich automatisch aanpast aan de grootte of oriëntatie van jouw toestel.