Ruckus Cloudpath
Logo Lab9
LogoRuckus

Beveilig de toegang tot je netwerk
met het Cloudpath Enrollment System

Zomaar iedereen toegang geven tot het netwerk van je bedrijf of school is meestal niet slim. Toch zijn deze netwerken nog vaak beveiligd met één wachtwoord dat doorgegeven wordt aan alle gebruikers én aan externe bezoekers. Daardoor heeft de IT-afdeling op termijn geen controle meer over wie het netwerk gebruikt en wat gebruikers er precies op doen, met alle veiligheidsrisico's van dien. 

 

Met Ruckus Cloudpath® Enrollment System kan je de toegang tot je netwerk beperken, beheren en bijkomend beveiligen. Daarnaast stel je intuïtieve gastportalen in om gebruikers op een gecontrolleerde manier toegang te verlenen tot het netwerk.

Banner-RuckusBeeld1

Vereenvoudig je netwerktoegang voor iedere BYOD-gebruiker

De enorme hoeveelheid en de diversiteit van apparaten die netwerktoegang nodig hebben, bezorgt iedere IT-afdeling al eens extra kopzorgen. Maar wat als BYOD-gebruikers hun internettoegang zelf zouden kunnen configureren met intuïtieve selfservice? 

 

Met de eenvoudige onboarding portal van Cloudpath is dit mogelijk. Gebruikers krijgen een uitstekende ervaring zonder tussenkomst van IT. BYOD-gebruikers krijgen in eerste instantie toegang met bestaande inloggegevens. Het systeem installeert een digitaal certificaat op het apparaat, zodat gebruikers vanaf dat moment naadloos kunnen inloggen zonder dat ze opnieuw een Wi-Fi-wachtwoord moeten invoeren.

Banner-RuckusBeeld2

Super beveiliging voor gebruikers, apparaten, gegevens en het netwerk

Cloudpath-software beveiligt netwerkverbindingen met WPA-2 Enterprise, de hoogste standaard voor beveiligde Wi-Fi netwerken. Het systeem versleutelt gegevens tijdens het verkeer tussen het apparaat en access points voor maximale beveiliging. 

 

Zo kan je ook regels en voorwaarden definiëren en instellen voor netwerktoegang, zodat gebruikers alleen zien wat ze moeten zien. Je krijgt het overzicht en de controle over welke apparaten zich in het netwerk bevinden en je hebt steeds de mogelijkheid om op elk gewenst moment de toegang te weigeren. 

Banner-RuckusBeeld3

Geef bezoekers gecontroleerde toegang tot je gastnetwerk.

Ongeacht de omgeving, zolas scholen, bedrijven, hotels, overheidsgebouwen of evenementlocaties, is het eerste wat bezoekers vragen vaak: “Hoe kan ik hier met de Wi-Fi verbinden?” 

 

Cloudpath-software biedt veilige gasttoegang voor bezoekers zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Gastgebruikers registreren zich persoonlijk via een intuïtief portaal en ontvangen inloggegevens via sms, e-mail of in de vorm van een geprinte voucher. 

 

Het inlogportaal, de gastworkflows en de beveiligingsgraad kan je bovendien volledig personaliseren voor een vlotte en veilige gebruikerservaring.