Beyond CMYK - Verleg de grenzen van traditioneel drukwerk
Logo Lab9

Beyond CMYK:
Verleg de grenzen van traditioneel drukwerk

Digitale productieprinters die naast CMYK ook speciale kleuren zoals goud, zilver en fluo kunnen printen, vormen vandaag een niet te missen opportuniteit voor de grafische sector. De glanzende effecten en de metallic kleurencombinaties die je met die productieprinters kan bekomen, laten toe om drukwerk te creëren met een extra wowfactor.

Beyond-CMYK-gif-4

Durf uitblinken

Hoewel het concept van zeskleurendruk niet bepaald nieuw is, wint het de voorbije jaren wel sneller aan terrein. In de strijd om de aandacht van de consument gaan marketeers, grafisch ontwerpers en adverteerders op zoek naar manieren om hun merk een premium uitstraling te geven en hun product in het oog te doen springen. 

 

Beyond CMYK en de technologie achter digitale zeskleurendruk maakt de weg vrij voor tal van nieuwe printtoepassingen die de klassieke CMYK-kleuren overstijgen. Deze nieuwe printtechniek dan ook een gamechanger zijn voor drukkers, maar ook grafisch vormgevers die zich willen differentiëren door een exclusief product aan te bieden. 

 

Het inline printen van de speciale kleuren is niet alleen betaalbaarder maar ook toegankelijker voor verschillende types drukwerk, van commercieel en gelegenheidsdrukwerk, tot labels en packaging.

Beyond-XeroxIridesse

Xerox Iridesse

Een van de productieprinters die toelaten om in een enkele drukgang een vijfde en zesde kleur te printen, is de Xerox® Iridesse®. Die compacte en krachtige digitale productiepers is uitgerust met twee extra tonerstations voor speciale kleuren als goud, zilver, wit, fluoroze en glanzend vernis.

 

Met het underlay-station leg je als het ware een gouden of zilveren laag onder je drukwerk, voor een regenboog aan glanzende metallic kleuren.

 

Met het overlay-station print je speciale kleuren zoals wit of fluorescerend roze als extra laag bovenop je CMYK-ontwerp, of laat je een specifiek element uitblinken met een extra vernislaag.

Laat je creativiteit de vrije loop

Ook voor grafisch ontwerpers en marketeers biedt Beyond CMYK heel wat mogelijkheden. Dankzij de digitale printveredeling met een vijfde en zesde kleur, wordt het gebruik van speciale effecten eenvoudiger en betaalbaarder, zelfs voor kleine oplages en gepersonaliseerd drukwerk.

Visitekaartjes ontwerpen met gouden of zilveren letters, een catchy slogan highlighten met fluorescerend roze, of het nieuwste automodel letterlijk doen uitblinken in een brochure. De opties zijn eindeloos en je creativiteit hoeft niet langer begrensd te zijn door vier kleuren.


Ontwerpers die die uitdaging willen aangaan, kunnen bij Lab9 Academy, het Adobe Certified Training Center van Lab9 Pro, een unieke tweedaagse ‘Beyond CMYK’-workshop volgen. Op die manier kunnen ze zich bijscholen in de specifieke opmaakvereisten voor drukwerk met een vijfde en zesde kleur en worden ze bovendien geïnspireerd om in de ontwerpfase al na te denken over substraatkeuze en mogelijke veredelingen met metallic effecten, fluorescerende kleuren en het contrast tussen glanzendeen matte afwerkingen.

 

Dankzij de opleiding kom je in contact met andere vormgevers die net als jij hun eigen talenten willen ontwikkelen en dezelfde curiositeit hebben voor nieuwe ontwerp- en printtechnieken. Je bouwt dus niet alleen een sterk netwerk op van grafische specialisten en drukkers die vertouwd zijn met digitaal zeskleurendrukwerk, je komt ook in een omgeving terecht die ruimte biedt voor kennisuitwisseling, wederzijdse ondersteuning en inspiratie.

Image-VerlegJeGrenzen
BannerImage-Form-BeyondCMYK

ONTVANG HET GRATIS 
‘BEYOND CMYK’-INSPIRATIEBOEKJE

Laat hieronder je gegevens achter en krijg een persoonlijk exemplaar van het ‘Beyond CMYK’-inspiratieboek opgestuurd. Hoewel de mogelijkheden en toepassingen werkelijk oneindig zijn, hebben we het inspiratieboek ontwikkeld om jou alvast een idee te geven van de verschillende effecten die je kan bekomen met de speciale kleuren van de Xerox® Iridesse®.