Lab9 neemt de verkoop van ICT-producten van IGEPA Belux over
Logo Lab9

Persbericht - Bedrijven

4 September 2023

Lab9 neemt de verkoop van ICT-producten van IGEPA Belux over

Image 2 - The Smart Journey of PrintReeks-2-1

Lab9 Pro, ‘s lands grootste Apple Premium Partner, neemt alle ICT-gerelateerde activiteiten over van IGEPA Belux, actief in de grafische sector. Concreet neemt Lab9 Pro het betreffende deel van het handelsfonds over van IGEPA Belux, samen met de vier medewerkers. Het gaat in totaal over zo’n 1,5 miljoen euro omzet in 2022. Lab9 Pro en IGEPA Belux gaan ook nauw samenwerken om in te spelen op de consolidatie van de grafische markt, die al jaren aan de gang is. Lab9 Pro en IGEPA Belux zijn de enige spelers in België die samen de volledige print workflow van contentcreatie tot printproductie kunnen aanbieden.

Lab9 Pro heeft al 30 jaar ervaring in de grafische sector en neemt nu een deel van het handelsfonds van IGEPA Belux over. Concreet gaat het over de verkoop van alle ICT-gerelateerde producten, alsook de technische dienstverlening rond creatie, proofing, prepress en workflowautomatisatie. Ook de vier medewerkers die er werkzaam zijn, zijn overgenomen. Vanuit hun eigen expertise zullen beide bedrijven volledig complementaire diensten voor de grafische markt kunnen aanbieden. Bovendien gaan ze ook nauw samenwerken. Samen zetten Lab9 Pro en IGEPA Belux in op de verdere automatisering en digitalisering van de grafische en printindustrie.

 

Digitalisering is de sleutel tot succes

Uit de overname van de ICT-gerelateerde activiteiten van IGEPA Belux, groeit nu een unieke samenwerking in de Belgische markt. Lab9 Pro heeft beslist om zijn CTP-, digital print- en Viscom-activiteiten stop te zetten. Hierdoor worden de twee bedrijven volledig complementair. Samen zijn ze in staat om de ondersteuning van de volledige printworkflow aan te bieden: van contentcreatie tot afgewerkt drukwerk, zowel in offset, toner based als in groot formaat inkjet. Lab9 Pro is specialist in de eerste fasen van het printproces, terwijl IGEPA Belux sterk is in de laatste fasen. De samenwerking heeft als doel om Belgische drukkerijen nog beter te bedienen en hun hele werking digitaal te transformeren.

 

Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, verklaart: ‘We geloven in de kracht van de grafische sector en de printindustrie, maar wel met slimme middelen. Het is meer dan ooit belangrijk om te investeren in de automatisering van het productieproces. Samen kunnen we drukkerijen die meerwaarde bieden. Door in te zetten op de automatisatie van de voorbereiding, e-commerce te integreren in de bedrijfsvoering en bestellingen te digitaliseren, zullen drukkers hun sleutel tot succes vinden. Op die manier zullen ze hun zaak naar een hoger niveau kunnen tillen en het goed blijven doen in een krimpende markt.’

 

Overname deel van de activiteiten & personeel

Lab9 Pro neemt een deel van het handelsfonds van IGEPA Belux over. Concreet gaat het over het inzetten van Adobe- & Microsoft-pakketten, Apple-producten, servers, netwerken, systeemintegratie en automatiseringsprojecten bij grafische bedrijven.

 

Er komen ook vier medewerkers mee van IGEPA Belux naar Lab9 Pro. Het gaat om drie service engineers en een verkoper. Zij kunnen hun job gewoon verder blijven uitoefenen, zij het vanaf nu binnen Lab9 Pro.

 

Dirk Salens, CEO van IGEPA Belux, verklaart: ‘Twee sterke merken bundelen hun krachten in de grafische markt. We kiezen er als bedrijf voor om te focussen op onze kernactiviteiten. De business die we overdragen aan Lab9 Pro past in deze oefening. Tegelijkertijd gaan we samenwerken, elk binnen onze specialiteiten, om onze klanten vooruit te helpen.’

 

‘Deze overname past perfect in onze groeistrategie. We waren al 30 jaar aanwezig in de grafische sector, maar dit versterkt onze positie verder. We zijn trots een unieke meerwaarde te creëren voor drukkerijen, door de hele moderne productieworkflow aan te bieden, in samenwerking met IGEPA Belux. Dit biedt tal van mogelijkheden voor de toekomst van de grafische markt in België’, concludeert Coolman.

 

Eind 2022 vertegenwoordigde dit deel van de activiteiten van IGEPA Belux een omzetcijfer van 1,5 miljoen euro.

 

© PR-bureau Luna voor Lab9 Pro -