Nieuwe iPad Pro mets LiDAR-scanner en trackpad ondersteuning in iPadOS
Logo Lab9

Blog - Apple

18 Maart 2020

Nieuwe iPad Pro mets LiDAR-scanner en trackpad ondersteuning in iPadOS

SQ-BlogiPadPro2020

Nieuw Magic Keyboard is ontworpen voor iPad Pro en heeft zwevend design, verlicht toetsenbord en trackpad voor prettiger typen dan ooit

Apple heeft de meest geavanceerde iPad Pro tot nu toe onthuld. Dankzij de A12Z Bionic-chip is iPad Pro sneller en krachtiger dan de meeste pc-laptops met Windows.

 

De nieuwe iPad Pro is nu voorzien van een ultragroothoekcamera, microfoons van studiokwaliteit en een baanbrekende LiDAR-scanner die revolutionaire nieuwe dieptemetingen mogelijk maakt. Zo biedt hij meer mogelijkheden voor professionele workflows en ondersteuning voor professionele foto- en video-apps. Samen met de pro-camera’s, pro-audio, bewegingssensoren, professionele prestaties, het schitterende Liquid Retina-display en de krachtige apps zorgt de LiDAR-scanner dat iPad Pro nog steeds het beste device is voor augmented reality (AR).

 

Met iPadOS 13.4 biedt iPad ondersteuning voor een trackpad, waarmee gebruikers op een heel nieuwe manier met hun iPad aan de slag kunnen. De gebruikerservaring van het trackpad is niet zonder meer overgenomen uit macOS, maar compleet opnieuw ontworpen voor iPad. Als de gebruiker een vinger over het trackpad beweegt, verandert de cursor vloeiend mee met de inhoud waarnaar hij wijst en neemt hij de vorm van elementen van de interface aan. Met Multi-Touch-bewegingen op het trackpad navigeren gebruikers snel en gemakkelijk door het hele systeem, zonder hun hand te hoeven optillen.

 

Apple heeft vandaag ook het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro onthuld. Dit zwevende toetsenbord is eenvoudig in te stellen voor de perfecte kijkhoek, heeft toetsen met achtergrondverlichting en een trackpad. Met dit keyboard is het prettiger typen dan ooit. Het Magic Keyboard is vanaf mei verkrijgbaar.

 

© Jeroen Algoet - Lab9 Stores