Lab9 Education #CodeWeek
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

Iedereen kan programmeren!

 Of ze nu 4 jaar, 10 jaar, 12 jaar of 16 jaar zijn. Ga de uitdaging aan en organiseer één van deze activiteiten in jouw klas of school.

 

Breng met behulp van Apple Clips in beeld hoe jij één van deze uitdagingen met jouw leerlingen vorm geeft. We zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat.

Dit jaar voegen we er iets extra aan toe. Naast de vijf uitdagingen is er een open uitdaging met een aparte nominatie!

BannerImage-Opdracht1-Shortcuts-indent

Uitdaging 1: Kalenders en dagdagelijkse handelingen

Moeilijkheid : ● ◦ ◦ Doelgroep: vanaf 3 jaar 

Opdracht: In de kleuterklas worden heel wat handelingen en routines aangeleerd. Maak een interactieve Keynote die door de kleuters kan worden gebruikt om de stappen in de routines te ordenen. Of geef de kalender met de dagen van de week een extra touch door te werken met Interactive koppelingen. Leer meer over interactive koppelingen in het AppleTeacher Center.

BannerImage-Opdracht1-memoji-indent

Uitdaging 2: Codeer met jouw Memoji

Moeilijkheid : ● ● ◦ Doelgroep: vanaf 8 jaar 

Opdracht: Laat leerlingen een eigen Memoji maken. Bezorg hen een naam van een functie en laats ze de juiste uitdrukking van de Memoji weergeven.

 

Bijvoorbeeld Knipoog().
Door gebruik te maken van deze pseudocode leer je leerlingen begrijpen dat de naam van Functies duidelijk moet zijn.
Daarna kun je een reeks codes geven. De Memoji wijzigt, telkens er een nieuwe lijn van de code wordt uitgevoerd. Het geheel van uitgevoerde codes kan worden geëxporteerd als geanimeerde afbeelding.


Gebruik je Memoji ook bij herhalingsstructuren en voorwaardelijke structuren. Denk hier bij aan animaties, acties en herhaling van filmpjes.

BannerImage-Opdracht3-SwiftPlayground-indent

Uitdaging 3: Codeer met een robot in Swift

Moeilijkheid : ● ● ◦ Doelgroep: vanaf 3 jaar 

Opdracht: Maak een plattegrond van jouw school, jouw omgeving, een park, … en duid er verschillende knooppunten op aan en zorg voor een aantal hindernissen. Open in Swift een leeg beginpunt en schrijf code zodat zowel het knooppunt om te starten als om te eindigen bepaald wordt.


Laat jouw robot (zoals Sphero mini, Bolt, Tello Drone, …) navigeren van punt A naar punt B door gebruik te maken van code (in de daarvoor voorzien Playgrounds van de ontwikkelaars, of in hun eigen app).

BannerImage-Opdracht1-CodingEmoji-indent

Uitdaging 4: Emoji-Challenge in Swift

Moeilijkheid : ● ● ● Doelgroep: vanaf 3 jaar 

Opdracht:Emoji’s worden vaak gebruikt en die kun je ook gebruiken als uitvoer of karakter. Bouw met je leerlingen in een aantal stappen op hoe je uit een set van emoji’s een willekeurige emoji kan laten uitvoeren. En breng het een stapje verder. Wat als de leerling moet raden welke Emoji er zal worden uitgevoerd.

Open in Swift een leeg beginpunt en schrijf de code en laat ze uitvoeren. Deel de stappen van het leerproces en verras ons met de uitdaging die jij aan jouw leerlingen bezorgt.
 

Tip: maak gebruik van arrays in Swift.

​​​​​​​

BannerImage-Opdracht5-AugumentReality-indent

Uitdaging 5: Gedrag, triggers en taken in Reality Composer

Moeilijkheid : ● ● ● Doelgroep: vanaf 3 jaar 

Opdracht: Reality Composer is een gratis app die je kunt downloaden op jouw iPad. Daar kun je zelf jouw AR-ervaring creëren. Maar naast het toevoegen van objecten tot een bestaande realiteit. Kun je ook gedragingen, triggerse n taken koppelen: Laat geluid afspelen als je een object aanraakt, zorg dat objecten verdwijnen of plot te voorschijn komen. Benieuwd wat jij allemaal laat gebeuren in jouw AR-ervaring.

Registreer, Deel en Win

 

Registreer je klas via onderstaand formulier en zet je activiteit op de kaart van #CodeWeek. Deel je uitwerking met het team van Lab9 Education en maak kans op fantastische prijzen.

PriceVisual-Edu-codeweek2

De #CodeWeek prijzenpot

Tot 24 oktober kan je de uitwerking van je klas indienen. Deel met een leuke video de uitwerking met het team van Lab9 Education (education@lab9pro.be) en maak kans op onderstaande prijzen: 

  • 1ste plaats: Pedagogisch didactische nascholing door een Apple professional Learning Specialist + 2 EDU-robots ter waarde van €300
  • 2de plaats: Pedagogisch didactische nascholing door een Apple professional Learning Specialist
  • 3de plaats: 1 EDU-robot ter waarde van €150
icon-lamp

Wat is een APLS?
Wat kan deze persoon voor je school betekenen?

Apple Professional Learning Specialists. Nadat leerkrachten via het Apple Teacher-programma de basisvaardigheden hebben geleerd en in hun lespraktijk hebben geïntegreerd, kunnen ze zich met de hulp van Apple Professional Learning Specialists gaan richten op innovatie. Deze Specialists reiken leerkrachten wetenschappelijk onderbouwde lesmethoden aan, zodat ze het leertraject verder kunnen verrijken met technologie.

Registreer voor de #CodeWeek

Keuze uitdaging