La Petite Merveille - Lab9 Pro - Apple Premium Partner
Logo Lab9

Business

11 april 2020

La Petite Merveille te Durbuy & Lab9:

een professioneel en veilig netwerk voor een grote site

Case-LPM

De LPM-groep is gespecialiseerd in de organisatie van groepssportactiviteiten voor scholen, gezinnen en bedrijven in de Belgische Ardennen. Dankzij haar verschillende vestigingen en restaurants biedt ze een complete service voor bosklassen, seminaries en teambuildings. De LPM-groep is het resultaat van de overname van La Petite Merveille en zijn concurrent, Durbuy Adventure, door Marc Coucke in 2016.

DE UITDAGING

 

La Petite Merveille (LPM) telt vandaag meer dan tien verschillende vestigingen: het pretpark Adventure Valley Durbuy, het hotel Sanglier des Ardennes en het gastronomisch restaurant met dezelfde naam, een tweede, gloednieuw hotel met het restaurant Wagyu Grill, het restaurant La Brusserie, de winkel Bonbon Chic, de Five Nations Durbuy Golf Club, de toeristische trein Le Petit Train, de afdeling Classes Vertes, de afdeling LPM Kids & Nature, LPM-Events en het wellnesscenter Durbuy Wellness.

 

Voor een grote site zoals deze zijn een kwalitatieve wifi-dekking en een veilige netwerkinstallatie essentieel. LPM koos in 2016 dan ook voor Lab9 voor een pilootproject, nl. om een eerste deel LPM-vestigingen met wifi uit te rusten. Lab9 heeft niet alleen een schat aan ervaring in het opzetten van IT-omgevingen voor bedrijven, maar specialiseert zich ook in wifi-as-a-service en heeft veel ervaring met HP-omgevingen.

DE LAB9-OPLOSSING 

 

Thomas Guiset is de verantwoordelijke voor het IT & security-departement van de LPM-groep en is gespecialiseerd in alarmen, camera’s en beveiliging in het algemeen. “De samenwerking tussen Lab9 en de LPM-groep begon in 2016 met een klein project: het uitrusten van één van de vele vestigingen van LPM met wifi”, zegt Guiset. “De LPM-groep was heel tevreden van de samenwerking met Lab9 en het project werd dus al snel uitgebreid.” 

 

Lab9 zorgde voor het opzetten en configureren van het wifinetwerk van de LPM-vestigingen. Waar de verbinding moeilijk met kabels gerealiseerd kon worden, installeerde Lab9 een point-to-point (draadloze) verbinding, o.a. via de klimtoren van het pretpark Adventure Valley Durbuy. “De klimtoren heeft namelijk een mooi open zicht, wat een point-to-point verbinding mogelijk maakt”, zegt Guiset. “Het acces point van de klimtoren kan de netwerksignalen goed ontvangen en ze makkelijk verder verdelen naar de andere acces points.” Lab9 installeerde in totaal een 100-tal acces points van Ruckus Wireless, verspreid over de 10 verschillende sites van de LPM-groep. 

 

Ruckus Wireless is een vaste partner van Lab9, gespecialiseerd in apparatuur en software voor vaste en draadloze netwerken en beveiliging. Lab9 stelde Ruckus-materialen voor omdat die op vlak van bereik beter scoren dan concurrerende producten. Ruckus heeft ook de gepaste technologie voor plaatsen waar kabelverbinding niet mogelijk is. 

 

Lab9 installeerde voor de LPM-groep eveneens firewalls om een veilig netwerk te garanderen.

We werken al sinds 2016 samen met Lab9 en zijn vertrouwd met hun prijzen en hun team. We gaan deze samenwerking zeker verderzetten voor onze volgende projecten.

Thomas Guiset, verantwoordelijke IT & security-departement LPM-groep

HET RESULTAAT 

 

De LPM-groep is zeer tevreden over het resultaat van hun samenwerking met Lab9. Alle sites van La Petite Merveille zijn vandaag geconnecteerd. Zelfs het kassa- en audiosysteem zijn aangesloten op het netwerk en werken draadloos.

 

Guiset: “We werken al sinds 2016 samen met Lab9 en zijn vertrouwd met hun prijzen en hun team. We gaan deze samenwerking zeker verderzetten voor onze volgende projecten. Ook het tweede hotel van de site, geopend in 2020, werd door Lab9 voorzien van wifi, acces points en netwerkbeveiliging. Het gaat hier over een hotel met 98 kamers en een restaurant, Wagyu Grill, een seminariezaal en een receptiezaal. Goede netwerkverbindingen zijn dan ook essentieel.”